Mai este puţin până  intrăm în sfânta sărbătoare pascală și mulți dintre noi au uitat ce înseamnă cu adevărat Învierea Domnului Iisus Hristos. Se plâng în gândurile lor de ce nu mai pot să simtă în suflet binecuvântarea și liniștea sărbătorilor pascale.

Nu pot pentru că greșesc mult, greșim mult. Afară vecinii taie lemne, prin oraș e nebunie, haos, unii merg, alții vin, ca roboții. În magazine nu mai are rost să spun, îmbrânceli, nervi, stres, înjurături, care să prindă o bucată de carne mai bună, goana după alimente pentru masa de Paște. Cumpăra oamenii mâncare pentru o lună, nu pentru câteva zile. Și apoi se mira de ce ajung prin spitale, de la excese culinare, sau de ce după Paști aruncă nemiloși mâncarea la gunoi, negândindu-se că poate alții n-au avut o coajă de pâine pe masă.

În casă se face marea curățenie, totul trebuie să strălucească în aceasta zi, geamuri, covoare spălate, şi multe alte treburi. In restul zilelor nu trebuie, e destul un aspirator. Așadar, își rup oasele făcând curățenie. Apoi nelimitata mâncare, iar când la 00:00 bat clopotele bisericii, se duc oamenii frânţi de oboseală la slujba de Înviere, unde nu au nici starea necesară de rugăciune, nici liniștea și nici pacea  sufletească pentru marea slujbă. Dar merg, pentru că așa trebuie. Mai găsești pe acolo și câțiva oameni “fericiți” cu sticlele de bere în mână, câțiva care înjură și câțiva care caută un club deschis, că nu-i de stat la slujbă, că îngheață.

Și uite așa a trecut și “sărbătoarea asta, ce bine că a trecut”, își spun mulți în gând. “Că numai deranj, oboseală, o grămadă de bani aruncați și musafiri nepoftiți”.
Și apoi ne mirăm de ce suntem aşa cum suntem. De ce ne este mereu rău? De ce suntem stresati mereu şi lipsiţi de vlagă? De ce nu ne putem bucura de aceste zile sfinte? De ce..de ce? Multe „de ce-uri”…

E un sigur răspuns, dragi oameni. Din cauza noastră. Pentru că am primit o educație socială precară, care ne învață să nu mai avem timp să ne bucurăm de nimic! Să fim în rând cu societatea și să devenim sclavii propriei noastre vieți.

Nu spun că nu e nevoie să facem curățenie și mâncare, ba este, dar totul cu o limită. Mereu trebuie să ne păstrăm casa curată, precum și sufletul. Mereu trebuie să ne răsfățam cu mâncare buna, nu doar de sărbători. Însă cum am spus, totul cu o limită. Moderația este cheia succesului în toate.

Cumpărați mâncare, câta aveți nevoie, nu mai mult. Gustați din fiecare cu măsură, cât va cade bine. Mergeți la magazine și păstrați-vă bunul simț cu voi. Fiți educați și bine crescuți. Întindeți o bucată de pâine și celor care nu au. Rugați-vă zilnic, nu doar în această perioadă. Mergeți la slujba de Înviere cu sufletul deschis, cu rugăciune și cu trupul odihnit. Simțiți cu adevărat magia sărbătorilor în suflet și lăsați-o să zboare liberă prin casele dumneavoastră. Deschideţi-vă sufletul și primiţi lumina Sfintei Învieri.

Paște fericit și Hristos a Inviat!

Acest articol a fost citit de 1837 de ori!

Comentarii

You are not authorized to see this part
Please, insert a valid App IDotherwise your plugin won't work.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *