Mulţi oameni trăiesc într-o minciună totală şi nu pentru că le place să mintă, le place să se mintă pe ei însuşi.
Cred că dacă tot amână să se gândească la starea lor interioară, la felul cum decurge viaţa lor şi se afundă în muncă sau în orice altă activitate, totul merge ca pe roate. Cred că totul e roz, viaţa lor e minunată şi eu sunt fericiţi. Însă din păcate cei mai mulţi se mint. Nu-i de mirare că vedem tot mai multe sinucideri, crime şi persoane stresate şi depresive.
Să tot amâni ceea ce te deranjează face un rău imens. E mai simplu să nu te gândeşti la problemele din viaţa ta şi să crezi că eşti fericit şi că ele se vor rezolva într-o bună zi de la sine, dar să ştii dragă omule, că nimic nu se rezolvă de la sine. Problemele amânate se strâng şi cresc.
Chiar dacă tu le amâni, nu vei putea să faci asta la nesfârşit. Timpul trece, iar stresul şi supărările îsi arată amprenta. În primul rând la starea ta de sănătate, iar apoi la cea mentală.
Amânarea şi faptul că încerci să nu te gândeşti la ceea ce te nemulţumeşte nu e deloc o soluţie. Tu trebuie să-ţi faci timp neapărat pentru tine. Să rămâi singur o perioadă, doar tu cu tine. Să ştii că altfel nu te vei putea descoperi cu adevărat nici pe tine, cât nici sensul vieţii. Nu vei putea ştii ce-ţi doreşti cu adevărat, care este talentul tău, pentru ce ai venit pe această lume, care e menirea ta, care sunt lucrurile care te fac cu adevărat fericit. În singurătate vei putea renunţa la mască şi vei fi însfârşit tu. Simplu, cu bune şi rele, cu vise şi speranţe, cu credinţă în suflet, cu absolut tot ceea ce însemni tu.
Oamenii fac multe compromisuri de-a lungul vieţii, însă trebuie să ai mare grijă ce anume poţi face, cât poţi face şi cum. Nu oricine e dispus să facă anumite compromisuri. Nu oricine poate să suporte anumite lucururi din partea celorlaţi. Avem limite diferite. Poate că eu nu suport să am un job în care să lucrez ceea ce nu-mi place. Poate alt om va accepta asta şi se va bucura că e totuşi ceva şi că aduce bani în casă. Poate că eu nu suport ca omul de lângă mine să mă mintă, sau să mă neglijeze. De exemplu, să petreacă mai mult timp la lucru. Poate că altă femeie tocmai asta apreciază, cât de mult munceşte soţul ei şi cât de mulţi bani aduce în casă. Sau o minciună îi se pare ceva nesemnificata. O acceptă şi trece peste ea ca şi când nu ar fi.
Ceea ce vreau să vă spun este ca neapărat să vă gândiţi la viaţa voastră. Să vă daţi timp sufletului să simtă şi minţii să analizeze. Dar să faceţi asta cu multă sinceritate.
Să nu trăiţi într-o conjunctură în care nu sunteţi fericiţi. Să nu vă minţiţi singuri şi să faceţi schimbări, dacă ele sunt necesare şi vă aduc fericirea şi liniştea interioară mult dorită.

Acest articol a fost citit de 13642 de ori!

Comentarii

You are not authorized to see this part
Please, insert a valid App IDotherwise your plugin won't work.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *