Sărbătoarea de Paști e despre IERTARE. Am început cu sfârșitul, cu concluzia, să zic așa. In fiecare etapă a vieții, Paștele prinde o semnificație diversă.

Dacă atunci când eram copii micuți era despre haine noi, rude întâlnite după mult timp, mese pline de mâncare, ouă ciocnite cu copiii de la bloc,

În adolescență a ajuns să fie despre slujba de Înviere, unde mulți dintre noi, tinerii, mergeam acolo să ne vedem prietenii și cunoștințele. Să luăm sfintele Paști, iar apoi, restul înseamna familie sau timp petrecut cu prietenii prin diverse restaurante, cafenele.

Cu timpul s-a schimbat și semnificația. Ne-am maturizat, am ajuns adulți și vedem totul diferit, cu alți ochi! Acum Paștele e despre iertare. Până la urmă chiar aceasta e semnificația reală a sărbătorii. Iisus a fost răstignit de către oameni pe nedrept. A fost omorât în chinuri groaznice, iar în ciuda acestui fapt îngrozitor de nedrept și aducător de multă suferință, a avut puterea să ierte! A spus: “Iartă-i Doamne, că nu știu ce fac!”. Nu există fapt mai mare și mai doveditor de bunătate și inima bună, decât iertarea. Ne-a învățat o lecție extraordinară, poate cea mai importantă pentru omenire.

Asta înseamnă Învierea Domnului. Nimic nu ne omoară cu adevărat dacă suntem capabili să iertam! Iertarea ne Învie, ne aduce din nou la viață. Iertarea ne dă șansă să trăim o nouă viață! Și putem face asta de fiecare dată când iertăm. Să începem întotdeauna de la noi și să sfârșim cu cei care ne-au greșit. Chiar dacă e greu, e vital! Doar așa putem să creștem ca oameni! Sufletul ni se vindecă și viața prinde viață!

Bucurați-vă de asemenea sărbătoare binecuvântată și primiți lumina alături de iertarea-n suflete! Păstrați-le mereu acolo.

Hristos a Înviat! Paște binecuvântat!

 

Acest articol a fost citit de 3235 de ori!

Comentarii

You are not authorized to see this part
Please, insert a valid App IDotherwise your plugin won't work.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *