Bine aţi venit pe blogul meu! Vă doresc o călătorie plăcută printre gândurile, sufletul şi tot ceea ce însemn eu ca om!

12654509_1085705304784956_1107397179112041255_n

Propun ca toate gândurile mascate să fie demascate pe acest blog al meu! Deşi îmi scriu gândurile mele mascate (ascunse) vreau să realizaţi că din moment ce au devenit publice, le-am demascat! Fac asta doar cu dorinţa sinceră de a-mi ajuta semenii. Îmi doresc ca oamenii să fie mai sinceri, să fie mai responsabili și să-şi asume tot ceea ce gândesc și fac. Prea multe măști fericite și false în lumea în care trăim. M-am săturat de oameni care una gândesc şi alta fac. M-am săturat de zâmbete false, de bârfe pe la spate, de poze fericite pe Facebook şi de relaţii minune, în care totul este roz.  Mi-aş dorii să fim cinstiți unul faţă de celălalt și să avem curajul să spunem ceea ce gândim cu adevărat, indiferent dacă unora nu le este pe plac. Să fim autentici, sinceri şi să lăsăm măştile la o parte! Îmi doresc ca oamenii să ajungă să mă aprecieze pentru ceea ce SUNT, nu pentru ceea ce nu sunt! Să mă cunoască exact aşa cum sunt eu, cu bune şi rele!

Mă numesc Irina, un nume ca oricare altul, o femeie obişnuită.  Mă consider o persoană extrem de complexă, cu multe calităţi dar şi cu defecte pe măsură. În urmă cu mulţi ani mi-am oferit libertatea de a fi eu însămi. Am ajuns la o maturitate care îmi permite să am curajul necesar să spun ceea ce simt, să nu-mi îngrădesc sentimentele, să trăiesc exact cum îmi doresc, să nu zâmbesc oamenilor pe care nu-i plac, doar de dragul de a da bine în faţa celorlaţi, să îmi spun părerile sincere referitoare la anumite subiecte, chiar dacă sunt greşite şi diferite de ale mulţimii, să mă pun pe burtă să fac fotografii florilor, chiar dacă oamenii se vor uita ca la film la mine, însă un film nu tocmai plăcut, să dansez şi să cânt cât e ziua de lungă, să mă distrez atunci când programul şi timpul îmi permite, să mă bucur de toate lucrurile simple pe care ni le-a dat Dumnezeu, să nu-mi pese de părerile urâcioase a celor din jur, păreri pornite în urma invidiei, răutăţii sau mai ştiu eu ce fustrări. Sunt părerile unor oameni care nu mă cunosc cu adevărat, deci nu mă mişcă deloc. Consider că eu ştiu cel mai bine ce fel de om sunt cu adevărat, nimeni altcineva nu poate ştii, decât Dumnezeu. Credeţi-mă că în totalitate nici eu nu ştiu încă, de ce? Pentru că mă schimb pe zi ce trece, evoluez, învăţ lucruri noi, gestionez în alt mod anumite situaţii. Însă ce am aflat până acum, vă pot spune.

Fiecare etapă a vieţii are frumuseţea ei, iar eu m-am bucurat din plin de ele. Copilăria e Raiul de pământ, adolescenţa e fascinantă, iar adulţia minunată!

Nu am să vă scriu detalii despre studiile mele, diplomele, job-urile sau mai ştiu eu ce cursuri sau afirmări. Consider că e de ajuns să ştiti că meseriile mele sunt acelea de jurnalist şi profesor.  Îmi plac amândouă, dar totuşi scrisul şi-a găsit un loc mult mai aparte în sufletul şi în mintea mea.

Am decis să cuceresc oamenii cu sufletul, nu cu chipul. Nu cred că oamenii se pot cunoaşte prin aspectul lor fizic, prin chipul lor, prin studiile superioare pe care le-au făcut sau nu, prin mormanul de calificări sau job-uri avute. Sunt sigură de asta, tocmai de aceea nici nu o să fac referire la aceste lucruri. Se poate înţelege şi decoperi un om cu adevărat, doar ajungând la sufletul lui, e unicul mod. Iar voi, cei care citiţi ceea ce scriu m-aţi cunoscut, pentru că în scrierile mele eu îmi pun sufletul pe tavă şi îmi spun gândurile cu cea mai mare sinceritate Am conştientizat că pot ajuta mulţi oameni prin talentul meu înnăscut de a scrie, sau pur şi simplu prin felul meu de a fi şi asta am să fac! Dacă pot ajuta, fie şi printr-un sfat, o fac.

Îmi plac oamenii oneşti, simplii şi care au curajul să-şi arate sentimentele. Şi da, trebuie să ai mult curaj, pentru că există imensa gură a lumii, care orice ai spune sau orice ai face te va critica mereu. Aşa sunt oamenii, niciodată nu-i vei putea mulţumii, şi credeţi-mă ar fi cea mai mare greşeală din partea voastră să încercaţi să faceţi asta. Nu vreau să fiu plăcută de toată lumea, nu-mi doresc asta sub nici o formă! Cei care mă vor admira, vor fi cei care îmi sunt asemănători şi întrunesc aceleaşi calităţi şi valori fundamentele pe care eu le am. Referitor la acestea, vreau să vă spun că eu trăiesc exact după principiile mele de viață, principii puternic ancorate în realitate și totuși niciodată nu uit să visez. Trăiesc după propria doleanță, după  propriile reguli pe care mi le impun. Aceste reguli provin din educația aleasă primită de la părinți, profesori, școală, viață, oameni simplii, prieteni, cunoștiințe. Sunt mândră de ceea ce sunt, de alegerile mele și de interiorul meu liniștit și bun.

Mă cert când greșesc, când acționez impulsiv sau când, deși sunt conștientă de anumite defecte ale mele, nu fac tot posibilul să le stopez. Sunt om, iar asta îmi aduce cu sine și statutul de imperfecțiune. Nici un om nu e perfect şi nici nu va fi vreodată, cum nici un om nu poate fi în totalitate bun sau rău. Tot ce trebuie noi să facem este să trăim după principii de viață corecte: să fim cinstiți, corecți, respectuoși, cu bun simț şi manierați cu absolut toată lumea. Să încercăm să ne autocontrolăm mult mai bine pe zi ce trece și să devenim un exemplu demn de urmat pentru oamenii din jur, pentru că EU CRED enorm de mult ÎN PUTEREA EXEMPLULUI !

Sunt foarte selectivă şi pretenţioasă în ceea ce privesc oamenii pe care vreau să îi am în preajmă şi alături de mine. Dacă nu simt că au un suflet bun, că sunt sinceri, educaţi, simplii, că am ce vorbi cu ei, nu mă apropi de aceştia, stau la distanţă. Pot fi cunoştinţe aceste persoane care nu îmi întrunesc “pretenţiile”, însă niciodată nu îmi vor fi prieteni. Am dreptul să-mi aleg prietenii şi îmi folosesc acest drept.

Văd partea bună din absolut toţi oamenii şi mereu mă mir cât sunt de frumoşi sau ce bunătate emană. Nici măcar nu trebuie să-i cunosc, ca să observ asta, e destul să-i privesc. Iubesc oamenii simplii, buni, educaţi, cu mult bun simţ şi mai ales inteligenţi!

Nu mă simt nici inferioară, nici superioară în faţa nimănui! Consider că toţi oamenii sunt egali şi că fiecare dintre noi suntem unici în felul nostru! Eu am drumul meu în viaţă, iar tu îl ai pe-al tău. Nu ne putem compara, suntem diferiţi, iar asta e farmecul vieţii!

Referitor la cei din jur nu mă deranjează ca cineva să-mi atragă atenţia asupra unei greşeli sau orice alt lucru pe care nu l-am făcut corect. Îi ok, pot învăţa de la orice om şi mă încântă lucrul acesta. Ce nu accept însă, este faptul ca cineva să-mi judece alegerile, să mă controleze, sau să aud diferite vorbe spuse doar de dragul de a face rău.

Nu-mi plac oamenii mincinoşi, hoţi, făţarnici, nesimţiti, invidioşi, inculţi, fără bun simt, cei care se cred superiori, cei care se laudă cu milioanele de euro deţinute, cei care sunt mult prea plini de ei şi au un orgoliu peste limita normalităţii, cei care încearcă să manipuleze oamenii, cei care înjură sau jignesc săracii sau bătrânii, etc…lista e destul de lungă.

Iubesc din suflet animalele şi florile. Consider că ele sunt o adevărată de lecţie de viaţă pentru noi. Cred că sunt singurele fiinţe de pe pământ, care deşi nu spun nici un cuvânt ne pot arăta ce înseamnă iubirea cu adevărat. E destul să simţi!

Mă bucur de bucuria celorlaţi şi sufăr atunci când cineva este trist. Asta sunt eu. Deşi nu-mi spun sentimentele prea des, nu ezit absolut niciodată să le arăt, să le demonstrez, iar cei apropriaţi simt asta, ştiu asta.

Îmi place să scriu, să ascult muzică, să privesc şi să am cât mai multe flori, să citesc, să dansez, să gătesc, să călătoresc cât mai mult cu putinţă, să cunosc cât mai mulţi oameni deosebiţi, îmi place tot ce ţine de modă, haine, parfumuri, bijuterii, pantofi, etc… Îmi plac oamenii pozitivi, inteligenţi, sufletişti, buni, optimişti, de la care am ce învăţa şi cu care am ce vorbi.

Am învăţat că a dărui înseamnă de fapt a primi! Iar eu dăruiesc cuvinte scrise din propriile experiențe, din ceea ce eu am învăţat, cu speranța de a ajuta oamenii și primesc în schimb suflete vindecate, mulţumiri şi bucuria celor ajutaţi! Să ştiţi că pentru mine e enorm de mult!

Sunt foarte familistă. Îmi iubesc enorm familia şi consider că este cel mai de preţ cadou, este tot ceea ce avem. În acelaşi timp îmi preţuiesc şi prietenii. Sunt conştientă de valoarea lor în viaţa mea şi mă mândresc cu ei. Nu sunt mulţi, dar sunt minunaţi!

Sunt o persoană corectă cu orice om și nu aș putea niciodată să înșel pe cineva pentru că asta, în special, ar însemna să mă înșel și să nu fiu corectă față de mine însumi. Să-mi înșel personalitatea și felul meu de a fi. Iar asta nu o să-mi permit niciodată. Oricine are voie să mă însele, să mă mintă, să mă înjure, să mă bârfească, însă eu nu îmi  permit acest drept! Nici față de mine, nici faţă de cei din jur. Pentru că omul dăruieşte exact ceea ce are în suflet, nu mai mult şi nici mai puţin! Iar sufletul meu nu este deloc întunecat şi nici nu are răutate, invidie sau minciuni!

Deşi sunt un om cu un simţ al umorului bine dezvoltat, nu am glumit la început când v-am spus că sunt o persoană complexă. Aşadar, ar mai fi foarte multe lucruri să vă spun despre mine, dar unele vor rămâne mereu private, în inimitatea mea, iar pe altele le veţi descoperi în timp!

Spre finalul descrierii mele, vă sfătuiesc să nu ţineţi cont de gura lumii şi să faceţi exact ceea ce sufletul şi mintea voastră vrea, să spuneţi clar şi la obiect ceea ce doriţi, când vreţi şi unde vreţi! Se numeşte dreptul la liberă opinie (exprimare) şi eu îl susţin cu vehemenţă. Nu spuneţi şi nu faceţi lucruri doar de dragul de a fi făcute. Nu vor avea un drum lung şi vă supuneţi mult mai mult asupra stresului cotidian.

Lăsaţi sentimentele să vă învăluie, emoţiile să vă cutremure şi dovediţi că sunteţi un om, şi nu oricare om, ci unul sensibil, care emană puritate, emoţii pozitive şi bunătate. Nu trebuie să fiţi stană de piatră, sau să vă păstraţi inima de gheaţă, doar ca să vă feriţi de răutatea lumii!! Fiţi exact cum sunteţi voi şi asta va fi îndeajuns pentru cei care vă merită şi vă iubesc! Restul, pentru mine nu contează şi nu ar trebui să conteze nici pentru voi!

Pe final vreau să vă spun că scopul acestui blog este să vă ajute, să vă încânte, să vă facă să schimbaţi în bine unele lucruri la voi, să vă dezvoltaţi, să creşteţi spiritual şi educaţional, să învăţaţi mai multe, să zâmbiţi, să visaţi mai mult, să iubiţi zi de zi, să fiţi mai optimişti, mai veseli şi nu în ultimul rând să puneţi în aplicare ceea ce vă este pe plac şi de folos!

La sfârșitul gândurilor mele vreau să vă spun că și voi, prietenii mei  de pe acest blog, ați contribuit la dezvoltarea mea ca om, la fericirea mea! Sunt sigură că toată viața învățam. Consider că de la absolut orice om avem ceva bun de învățat, iar de la voi am primit multe învățături.
Vă mulțumesc pentru ele, pentru că mă citiți, pentru fiecare comentariu în parte, pentru cuvintele minunate pe care mi le adresați, pentru sprijinul acordat și pentru că sunteți mereu atât de buni cu mine şi alături de mine!

Cu recunoștință și mulțumiri, Irina G.

Comentarii

You are not authorized to see this part
Please, insert a valid App IDotherwise your plugin won't work.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *