Am decis să scriu acest articol din 3 motive. Unul să vă arăt ce înseamnă tăria de caracter, să nu asculţi gura lumii şi la ce duce ea. Al doilea motiv, să vă explic ce înseamnă scrisul şi ce putere pot avea cuvintele. Şi al treilea, deorece sărbătoresc 6 ani de când am înfiinţat blogul.

Încep printr-o mică introducere, legată de o întamplare, pe care am trăit-o în urmă cu aproximativ 5 ani de zile. Scriam într-o scurtă postare păţania mea, iar peste 400 de oameni de pe blog, au simţit nevoia să-mi transmită părerea şi inclusiv sprijinul lor. Cred că am primit printre cele mai frumoase mesaje din viaţa mea. Până în acel moment nu conştientizasem cât de multă lume mă urmăreşte, cât bine pot produce prin blogul meu, şi nici cât de îndragită sunt eu şi munca mea.

Scurta păţanie, avea loc la aproximativ un an de când făcusem blogul şi suna cam aşa:
“Într-o zi, o prietenă mi-a spus că ceea ce fac eu aici pe blog e pierdere de timp, după ce îi spusesem că aloc mult timp din zi scrisului pe blog. Vă dați seama ce “bine” m-am simțit! Cu siguranță se referea la faptul că nu câștig bani din asta. La astfel de idei sau sfaturi nici măcar nu mă chinui să răspund. Nu-mi plac oamenii care cred că totul trebuie să aibă un câștig! Că nu poți ajuta oamenii fără alte interese ascunse. Eu totuși cred că în acest an de când scriu zilnic, am câștigat ceva mult mai important decât banii. Am câștigat suflete minunate și bune. Îmi e îndeajuns și am să continui să fac ceea ce-mi place enorm: să ajut oamenii prin scris. Sper că am reușit să fac asta.”

Se observă că eram în dubiu dacă reuşisem după un an să ajut oamenii, prin ultima mea frază. De ce? Deoarece, cuvintele prietenei mele, inconştient îmi afectase încrederea în ceea ce eu făceam.
Chiar dacă nu am dat curs celor spuse şi nu am încetat să scriu, cuvintele îmi dăduseră mici gânduri de incertitudine.

Ceea ce vreau să vă spun, în primul rand celor pasionaţi de scris, celor care abia şi-au deschis bloguri şi păşesc cu teamă în artele scrisului, este să faceţi absolut tot ceea ce simtiţi, să nu bagaţi niciodată în seamă pe nimeni care vrea să vă oprească, să scrieţi mereu cu sufletul şi să vă urmăriţi mereu visurile. Eu dacă m-aş fi oprit, astăzi nu mai aveam echilibrul acesta de care mă bucur şi nici nu mai existau zeci de mii de oameni bucuraţi/vindecaţi de puterea cuvintelor mele.

Aş fi făcut o imensă greşeală, pentru că în urmă cu câteva zile, mai exact în 7 februarie, am împlinit 6 ani de când scriu aproape zilnic! 6 ani de blog “Gânduri Mascate”. Şi cu toată sinceritatea vă spun că sutele de oameni care au fost de la început lângă mine, cu care am schimbat aproape zinlic mesaje, au rămas! Asta îmi întăreşte idea că am făcut o alegere bună de a nu renunţa şi că absolut oricâte greutăţi sau “pietre” am primi de-a lungul drumului nostru, noi trebuie să mergem înainte. Înainte spre noi! Spre tot ceea ce înseamnă esenţa noastră.

Eu respir și trăiesc prin scris. Nu exist dacă nu scriu. E modul meu de a mă bucura, de a mă liniști, organiza și trăi. Dacă nu scriu intr-o zi, simt că lipsește ceva din mine, că am pierdut ceva, că sunt incompletă.
Sincer? Cred că ne naștem cu asta, cei care scriem și o facem cu simț de răspundere.
Cuvântul are o putere atât de imensă, încât poate salva, poate ucide și poate schimba viaţa oamenilor.
Îmi place să scriu, chiar de mic copil și cred că voi face asta tot restul vieții mele. Pentru că, ce ar fi viața, dacă noi nu am face ceea ce iubim mai mult?

Scrisul, cuvântul alină şi vindecă sufletele. Cu ele mergem mai departe-n viaţă. E prostesc să le tot neglijăm, doar de dragul ideii că devenim vulnerabili în faţa lumii.
Să ştiţi de la mine că oamenii sensibili sunt cei mai puternici oameni posibili! De ce? Deoarece ei ştiu să-şi salveze sufletul ori de câte ori este nevoie. Sunt foarte atenţi la ceea ce simt şi sunt conştienţi că fericirea nu poate veni decât din echilibru: suflet(spirit), minte şi trup!
Haideţi să ne ascultăm întodeauna sufletul şi să facem mereu ceea ce ne place mai mult. Nu vom avea decât de câştigat!

Acest articol a fost citit de 1607 de ori!

Comentarii

You are not authorized to see this part
Please, insert a valid App IDotherwise your plugin won't work.

2 thoughts on “Puterea scrisului şi a cuvântului!”

  1. Multă sănătate iubire lumina armonie și binecuvântare Divină cat mai multi ani Irinuca

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *