„Imi plac mult” oamenii ăştia care stau pe margine și observă ei tot ce mișcă, până şi frunza abia căzută din copacul aflat în faţa geamului tău. „Daa…dar n-au cum să vadă asta, pentru că tu eşti în Turcia şi ei în Iaşi, spune un om exact acum în gândul său.” „Greşit!! Răspunsul e că ei ştiu!! Sunt mereu lângă tine, doar tu n-ai observat asta! Să-ţi fie ruşine.”
Stiţi, sunt aia care abia așteaptă să se întâmple ceva, ca ei să se declare exact pe invers. Să comenteze și să fie „gică contra”. E o ocupaţie şi asta. La fiecare mișcare se găsesc câțiva „atotștiutori”, care să se bage şi ei în seamă, că poate nu au mai vorbit cu cineva de mult timp şi să facă şi ei conversaţie. Ce? Nu ştiţi cine sunt atotştiutorii? Păi e atât de simplu! Sunt aia cei care ştiu mai bine decât tine ce ai mâncat, câţi bani ai donat, cu cine te-ai culcat, câtă apă bei, când tragi apa la wc, etc:). Ei sunt, dragilor. Există de când e lumea şi mă bucur că există, altfel ce ne-am face fără ei? Lumea ar fi „pustiu”.

Dacă ai pus drapelul cu steagul Franței în semn de solidaritate, de ce l-ai pus?! Că doar nu poată să-ţi pară rău că au murit nişte oameni, e anormal aşa ceva! Dacă nu l-ai pus, de ce nu l-ai pus, eşti un nesimţit şi inuman! Şi aşa mai departe, povestea continuă.
Mai nou, acum, e campania cu poza alb- negru în semn de solidaritate față de persoanele bolnave de cancer. Dacă pui o poză, să te ferească Dumnezeu, că apar ei, „atotștiutori”, care stau cotiți în umbră să comenteze că mai bine ai ajuta, în loc să pui poze, că dehhh…noi suntem inapți și prosti, nu știm asta. Poate suntem atât de visători, încât să credem că prin acea poză, virăm 200 de lei în contul celor bolnavi.
Dragi observatori, mulţi dintre cei care au pus poza, poate au şi ajutat financiar, sau prin alt mod şi tocmai de aceia s-au simţit mişcaţi de această campanie.
Sunt unele persoane care arată că ajută şi bine fac, poate că se mişcă ceva printre oameni şi puterea exemplului se face simţită. Însă, sunt şi unele persoane care la fel de mult ajută şi nu o spun, stau în umbră şi se bucură singuri de ceea ce pot face. Fiecare ajută aşa cum simte. Nu e de judecat sau de condamnat.
Problema e că „atotștiutorul” nu stă lângă curul nostru să vadă dacă i-am ajutat financiar sau prin alt mod pe cei bolnavi de cancer, sau orice altă boală. Ei știu doar, că o poza nu e un ajutor, e un rahat, pe românește, și se dau loviți, că şaşa nu se schimbă nimic şi atunci, trebuie ei să te anunțe că tu ești un nimeni care oricum nu ajută cu nimic, nu?
În concluzie ar fi tare bine, ca oamenii să-și mai vadă și de treburile lor. Să ajute cum știu ei mai bine și să-i lase în pace pe ceilalți. Să nu-i mai pună pe toţi oamenii în aceiaşi oală şi să realizeze că nu toţi care au pus poza alb-negru nu ştiu de ce au postat-o, sau cerşesc like-uri sau e în trend să o posteze. Există şi acei oameni, noi, cei cărora chiar ne pasă şi nu vrem să fim băgaţi în aceiaşi oală, dacă am pus o poză alb-negru şi am făcut-o din solidaritate şi cu toată sinceritatea.
În concluzie, dragă „atotştiutorule”, pune tu bani în cont, fii un exemplu pentru cei din jur, că faci tare bine ce faci, dar nu te lega de restul, care poate mai mult de o rugăciune, sau chiar și o poză alb-negru, nu pot face. Gândiţi-vă că poate şi acel mic gest e făcut cu drag, din suflet şi cu gânduri sincere pentru cei bolnavi de cancer. Poate că pentru cei în cauză, înseamnă mult să știe că, totuşi, sunt atât de mulţi oameni, chiar şi sufleteşte alături de ei. Uneori, un gând bun poate face o minune, dar o vorbă răutăcioasă, niciodată!
Cu drag, Irina G. (cea care a pus poză alb negru şi nu comentează pe la alţii dacă nu au pus, dacă au pus, dacă au donat, dacă nu au donat, ci pur şi simplu face ceea ce simte, fără să-i judece pe cei din jur).

Acest articol a fost citit de 3220 de ori!

Comentarii

You are not authorized to see this part
Please, insert a valid App IDotherwise your plugin won't work.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *