Aveți mare grijă atunci când hotărâți să-i dați un deget de ajutor unui om, pentru că s-ar putea să vă ia toată mâna! Și asta fără să conștientizeze că nu-i în regulă, ba din contra, să fie sigur că-i aparține și că merită, că e chiar normal să facă asta. Problema nu e că ajuți omul, îl ajuți din suflet, problema este atunci când cel ajutat te lovește, nu te apreciază, te judecă, sau chiar abuzează de bunătatea ta. Am eu un fix și o mare problemă cu persoanele care cred că oamenii buni sunt cei mai naivi și pot fi prostiți foarte ușor. O să-i contrazic foarte drastic! Nu suport ca bunătatea să fie confundată cu prostia. Bunătatea înseamnă inteligență!

Bunătatea însemnă conştientizare, solidaritate, dăruinţă, credință, respect, umanitate și educație! Un om bun, este un om deștept și mereu va înțelege atunci când se profită de el sau când într-adevăr cineva merită acel ajutor. Vă doresc să nu ajungeţi să aveţi în vocabular şi în gândire fraze de genul, “am fost bun, am ajutat și s-a profitat de bunătatea mea, am fost luat de prost”, NU, nu-şi au rostul, pentru că de fapt nu ar trebui să existe. Un om bun va fi întotdeauna atât de inteligent încât să fie sigur că atunci când ajută un om, o face pentru că asta îşi doreşte. Știe exact când se profită de el și totul se întâmplă doar cu voia lui. Da, aţi auzit bine şi sunt sigură că şi voi aţi trecut prin asta. Sunt momente când dăm voie să se abuzeze de bunătatea noastră, însă suntem conștienți și e dorința noastră, nu am fost prostiți. Sub nicio formă!

Eu una declar într-un mod foarte onest, că doar cu voia mea au fost momente când s-a profitat de bunătatea mea. Aşa am vrut în clipele respective şi nu-mi pare rău, ba din contra sunt foarte mulţumită de toate deciziile pe care le-am luat în viaţă.

Așadar, fiți buni în continuare cu oamenii care vă demonstrează că merită, cât şi cu cei pe care doriţi să-i ajutaţi indiferent dacă merită sau nu, însă nu uitați să le semnalizati și de existența inteligenții voastre, e foarte indicat!
Acest articol a fost citit de 12939 de ori!

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *