Aveți mare grijă atunci când hotărâți să-i dați un deget de ajutor unui om, pentru că s-ar putea să vă ia toată mâna! Și asta fără să conștientizeze că nu-i în regulă, ba din contra, să fie sigur că-i aparține și că merită, că e chiar normal să facă asta. Problema nu e că ajuți omul, îl ajuți din suflet, problema este atunci când cel ajutat te lovește, nu te apreciază, te judecă, sau chiar abuzează de bunătatea ta. Am eu un fix și o mare problemă cu persoanele care cred că oamenii buni sunt cei mai naivi și pot fi prostiți foarte ușor. O să-i contrazic foarte drastic! Nu suport ca bunătatea să fie confundată cu prostia. Bunătatea înseamnă inteligență!

Bunătatea însemnă conştientizare, solidaritate, dăruinţă, credință, respect, umanitate și educație! Un om bun, este un om deștept și mereu va înțelege atunci când se profită de el sau când într-adevăr cineva merită acel ajutor. Vă doresc să nu ajungeţi să aveţi în vocabular şi în gândire fraze de genul, “am fost bun, am ajutat și s-a profitat de bunătatea mea, am fost luat de prost”, NU, nu-şi au rostul, pentru că de fapt nu ar trebui să existe. Un om bun va fi întotdeauna atât de inteligent încât să fie sigur că atunci când ajută un om, o face pentru că asta îşi doreşte. Știe exact când se profită de el și totul se întâmplă doar cu voia lui. Da, aţi auzit bine şi sunt sigură că şi voi aţi trecut prin asta. Sunt momente când dăm voie să se abuzeze de bunătatea noastră, însă suntem conștienți și e dorința noastră, nu am fost prostiți. Sub nicio formă!

Eu una declar într-un mod foarte onest, că doar cu voia mea au fost momente când s-a profitat de bunătatea mea. Aşa am vrut în clipele respective şi nu-mi pare rău, ba din contra sunt foarte mulţumită de toate deciziile pe care le-am luat în viaţă.

Așadar, fiți buni în continuare cu oamenii care vă demonstrează că merită, cât şi cu cei pe care doriţi să-i ajutaţi indiferent dacă merită sau nu, însă nu uitați să le semnalizati și de existența inteligenții voastre, e foarte indicat!




Acest articol a fost citit de 17457 de ori!

Comentarii

You are not authorized to see this part
Please, insert a valid App IDotherwise your plugin won't work.

2 thoughts on “Bunătatea înseamnă inteligență!”

  1. Nu m-aţi plictisit deloc, ba chiar am citit şi am recitit cele scrise de dvs! Chiar dacă eu sunt o persoană optimistă şi aşa cum spuneţi dvs, am o bucurie în a scrie, asta nu înseamnă că nu cunosc sau nu sunt conştientă şi de defectele poporului nostru. E greu să o spun, dar în unele exemple aveţi dreptate. Sunt realistă şi ştiu că aşa este, însă optimismul meu îmi dă voie să îmi doresc să trăiesc într-o lume mult mai bună decât cea prezentată de dvs. şi să am lângă mine mulţi oameni buni, inteligenţi şi frumoşi. Consider că fiecare popor, om, sau situaţie are părţile ei pozitive, cât şi cele negative. Vă înţeleg dezamăgirea primită, însă să ştiti că în această sferă virtuală mulţi privesc şi doar atât, atunci când e vorba să acţioneze, să vină la o întâlnire sau orice altceva, se va micşora numărul. E deranjant că doar 28 s-au înscris, însă eu vă sfătuiesc să mergeţi înainte şi să vedeţi şi calităţile poporului român. Sunt multe:) O zi bună, dn-ul Doru.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *