Bunătatea se ascunde în diferite forme de viaţă, în diferite trupuri, gesturi, animale, plante, sub diferite chipuri. Nu există un tipar anume care să ne arate: uite aşa trebuie să fie un om bun: să aibă păr blond, ochi albaştrii, ten curat, slab, gras, bogat, sărac, înalt, scund, tânăr, bătrân, cerşetor, avocat sau bancher. Nu există aşa ceva!
Nu contează naţionalitatea omului, meseria acestuia, facultăţile studiate, sau situaţia financiară. Nu contează absolut nicio caracteristică din cele enumerate, contează doar sufletul lui plin cu bunătate. Acest gest de umanitate frumos se ascunde în oameni tineri, copii, oameni maturi, imaturi, bătrâni, în orice formă de viaţă.
Nu contează aspectul fizic, cât nici cel material. Există oameni înstăriţi din punct de vedere financiar şi emană o bunătate cerească. Există oameni săraci lipiţi pământului, care la fel ar da din puţinul lor cu trei mâni, dacă ar avea.
Bunătatea stă ascunsă în oameni care practică absolut orice meserie, de la femeie de serviciu, până la regi, preşedinţi şi alte profesii.
Nu catalogaţi doar un gen de persoane a fi bune, pentru că viaţa o să vă demonstreze în timp, că de la bunătatea florii care vă fură câte un zâmbet în fiecare dimineaţă când o udaţi, de la câinele care vă preţuieşte mereu mai mult decât pe propria lui fiinţă, până la cerşetorul din colţul blocului, toţi au ceva de dăruit, în toţi există o parte de bunătate pe care putem să o simţim în orice moment, dacă suntem atenţi la cei din jur.
Apreciaţi bunătatea şi găsiţi-o în orice formă de viaţă. Cel mai corect gest de a demonstra superioritatea umană în faţa unei fiinţe, este să fii bun cu acesta!
Uneori încă ne mai întrebăm: „Cât ne costă să fim buni?” Răspunsul corect e că, ABSOLUT NIMIC și totuși primim atât de multe înapoi. Bucuria din ochii celui ajutat, este un dar de nepreţuit şi ne va rămâne mereu întinpărită în suflet.
În zilele noastre, bunătatea reprezintă un medicament pentru multe suflete triste, un medicament care se alfă adânc ascuns în inima multor persoane. Eliberaţi-l ori de câte ori simţiţi nevoia de a ajuta pe cineva.
Cu drag, Irina G.

Acest articol a fost citit de 4316 de ori!

Comentarii

You are not authorized to see this part
Please, insert a valid App IDotherwise your plugin won't work.

Leave a Reply

Your email address will not be published.