Existenţa înseamnă libertate, iar libertatea înseamnă că tu eşti responsabil de faptele tale şi că doar tu poţi să decizi ceea ce ţi se va întâmpla pe viitor. Se numesc alegeri. Aleg să-mi trăiesc viaţa cum simt eu că e mai bine pentru mine, sau aleg să fiu un sclav al societăţii, al celor din jur.

În timp, vei observa că fiecare om va avea să-ţi reproşeze ceva, să te critice, să-ţi spună că nu faci bine ceea ce faci, că viaţa nu înseamnă numai alegeri, că drumul ales este greşit, că jobul pe care-l practici nu-ţi aduce destui bani, că soţul nu este tocmai bun pentru tine, că hainele pe care le porţi sunt urâte, şi multe, multe alte judecăţi din partea oamenilor. Parcă viaţa se desfăşoară într-un tribunal, unde fiecare om e judecător, iar tu un inculpat care stă şi primeşte verdicte. Doamne! Ce nebunie! S-a ajuns în nişte vremuri unde nu poţi face nimic, nu mai ai nici o libertate de acţionare, nu mai ai libertatea să-ţi trăieşti viaţa cum ţi-o doreşti, nu mai ai libertatea să lucrezi ceea ce-ţi place, să iubeşti pe cine vrei, să mănânci ce vrei, să spui ceea ce simţi şi tot aşa! Trebuie să fi ca un robot, să ai diferite programe şi să-ţi setezi mintea să facă pe plac fiecăruia şi aşa lumea o să fie fericită! Am spus bine, o să fie lumea fericită, tu nu! Dar, ai scăpat, nu o să-ţi mai critice alegerile, hainele, job-ul, soţul, viaţa, sentimentele, lacrimile, durerile, nimic! Doar în felul acesta vei scăpa de gura lumii şi vei deveni un sclav nefericit!

Dar până atunci, eu vă sfătuiesc să vă treziţi la realitate şi să fiţi oameni, nu roboţi, să fiţi liberi, nu sclavi, să faceţi ceea ce simţiţi, nu ceea ce doresc ceilaţi, să fiţi autentici şi originali, nu copii fără pic de valoare, să iubiţi cum şi pe cine vreţi, să lucraţi ce vă place mai mult, să trăiţi în deplină libertate şi fericire! Pentru că libertatea înseamnă încredere! Este absolut necesară încrederea în relaţiile de iubire şi de prietenie. Este mare nevoie să aveţi încredere în voi şi în propriile voastre puteri. Fără încredere nimic nu poate exista, iar încrederea înseamnă libertate! Libertatea de a simţi, de a iubi, de a alege cu sufletul, de a spune ceea ce simţi, de a face ceea ce-ţi place, libertatea de a trăi!
Acest articol a fost citit de 5033 de ori!

Comentarii

You are not authorized to see this part
Please, insert a valid App IDotherwise your plugin won't work.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *